10 +
Fit20 vestigingen
0
Franchise sinds
0
Landen aanwezig
0
Mensen werkzaam binnen Fit20

Wat is Fit20

Fit20 is een innovatieve en unieke fitness methode. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkel nodig hebben om sterker te worden. In kleinschalig studio’s worden onze leden in slechts 20 minuten per week fit, sterk en gezond getraind, altijd onder begeleiding van een fit20-trainer. 
Fit20’ers zijn voornamelijk drukbezette, actieve mensen die weinig tijd hebben maar wel 20 minuten per week bewust willen werken aan hun gezondheid en vitaliteit. Ook word de fit20- gezondheidstraining gebruikt als ondersteuning, bijvoorbeeld bij hun sport. Fit20’ers hechten veel waarde aan persoonlijke begeleiding en resultaat. De Fit20 training is intensiever dan je gewend bent, maar de duur is veel korter. 
De personal trainer zorgt dat je de oefeningen goed uitvoert en helpt je door de lastige trainingsmomenten heen.

Franchise Cijfers

Formule van Fit20

De fit20 training geeft wekelijks een sterk signaal aan je lichaam om alles te verbeteren: spierkracht, snelheid, cardiovasculaire conditie, zuurstoftransport, suiker- en vetstofwisseling, botten, energie, hormonaal profiel, hersenen, afweersysteem en herstelvermogen, lichaamshouding en figuur, lenigheid, concentratie en stressbestendigheid, en nog veel meer. 
Omdat je zo intensief traint is het belangrijk voldoende te rusten. Tijdens het herstel worden je spieren sterker, en gaat je hele lichaam beter functioneren. Dit gebeurt door het aanpassingsmechanisme genaamd supercompensatie: je plukt de vruchten van je training. Daarom is vaker trainen niet nodig. 
Fit20 heeft ook een sterk effect op je ‘energiefabriekjes’ (de zgn. mitochondrien). En dat verhoogt jouw energieniveau. Door een specifiek mechanisme in de mitochondrien gaat de aerobe (door zuurstof gedreven) stofwisseling nog zon anderhalf uur na iedere fit20 training door. Daarom neemt je cardiovasculaire conditie door fit20 toe. Door spieren zwaar te trainen hebben zij meer zuurstof nodig. Het hart zal harder pompen om zuurstofrijk bloed naar de spieren te krijgen

Visie

‘Strength changes everything’

Kracht verbetert bijna elk gezondheidsresultaat gen is daarom van het grootste belang voor de algemene gezondheid en het welzijn op alle leeftijden. We willen kracht voor alle mensen.

Missie

‘We add strength to your life’

Krachttraining met hoge intensiteit is de belangrijkste vorm van training voor de algehele gezondheid en welzijn. Dit omvat veerkracht, kracht, cognitieve functie en mentale focus. Wij voegen kracht toe zodat u het meeste uit uw leven kunt halen.

Kernwaardes